VBS De Linde

Vrije Kleuter -en Lagere School te Linden

1ste leerjaar

18/12/2023: 1LS-ecohuis:diertejs in de winter 2023

Op 18 december brachten we een bezoekje aan het ecohuis in Kessel-Lo. Daar mochten we eerst naar een poppenkast kijken over een eekhoorntje dat zich klaar maakt voor de winter. Daarna bekeken we eens wat verschillende dieren doen om zich klaar te maken voor de winter. We gingen ook buiten op zoek naar sporen van dieren. We vonden molshopen, veertjes, haren, knaagsporen,... Om de vogeltjes te helpen maakten we  binnen een vetbol om thuis in de tuin omhoog te hangen.

Benieuwd? Neem hier een kijkje.

17/12/2023: 1LS:in de klas november en december 2023

Ook deze periode gingen de bouwers van de klas weer aan de slag. Met de extra doos kapla die we van de Sint kregen, kunnen we nu met nog meer bouwen. Je vindt hier ook nog enkele foto's i.v.m. het stilstaan rond allerheiligen en Advent.

Neem hier maar een kijkje.

05/12/2023: 1LS-Sint 2023

O kom eens kijken... Daar kwam de Sint weer naar onze school. We keken er al even naar uit. We hadden een leuk dansje ingeoefend en waren klaar om het te tonen aan de Sint.

Wil je meegenieten van het feest? Neem hier een kijkje.

28/11/2023: 1LS-creanamiddag Sint2023

We gingen een namiddag muzisch aan de slag in het thema Sint. De kinderen konden 2 activiteiten kiezen: muziek maken met de boomwackers, spijkerkunst, knutselen of yoga. We hebben ons een hele namiddag creatief mogen bezig houden.

Neem hier maar een kijkje.

19/11/2023: 1LS-voorleesweek2023

Tijdens de voorleesweek kwam de boekenfee weer op bezoek. We kregen een nieuw prentenboek cadeau, lazen zelf een boek waar we mee aan de slag gingen en konden genieten van ouders en grootouders, die een mooi verhaal kwamen voorlezen. We maakten ook onze eigen leesclub op de kast.

Nieuwsgierig? Neem hier maar een kijkje.

13/11/2023: 1LS- kindermuseum 2023

Maandag 13 november brachten we een bezoek aan het Kindermuseum. We werden er ondergedompeld in verschillende werelden waar we iets leerden over onszelf en de wereld rondom ons. Wil je ook eens een kijkje nemen? Klik dan hier.

05/10/2023: 1LS-scholenveldloop 2023

Donderdag 5oktober gooiden we onze benen los voor de scholenveldloop. We deden allemaal ons uiterste best om zoveel mogelijk rondjes af te werken. De leerlingen van het eerste leerjaar hebben het heel knap gedaan!

Neem hier maar een kijkje!

20/09/2023: 1LS - Begin schooljaar 2023

Het nieuwe schooljaar is weer volop aan de gang en samen ontdekken we in het eerste leerjaar onze klas. We bouwden al een maquette van de klas en probeerden de verschillende hoeken uit. Naast leren lezen, schrijven en rekenen, hebben we gelukkig ook nog tijd om een beetje te spelen. Kijk maar eens wat een mooie bouwwerken er tot stand komen tijdens ons vrij spel.

Benieuwd naar onze klas? Klik hier.

01/06/2022: 1LS-overgangsproject2022

Twee weken lang werkten we samen met de oudste kleuters rond het thema sprookjes. We begonnen met een heuse zoektocht naar Hup, gingen met de trein naar Bokrijk, de kleuters kwamen rekenen bij de leerlingen van het eerste, de kinderen van het eerste leerjaar lazen voor, we knutselden rond het thema sprookjes, de kleuters kwamen al een half dagje lessen volgen in het eerste en als afsluiter hielden we reken- en letterestaffetten. Twee weken samen uitkijken naar volgend schooljaar! Benieuwd? Neem hier een kijkje.

25/01/2022: 1LS- dieren in de winter 2022

Op 27 januari brachten we een bezoekje aan het ecohuis in Kessel-Lo. Daar mochten we eerst naar een poppenkast kijken over een eekhoorntje dat zich klaar maakt voor de winter. Daarna bekeken we eens wat verschillende dieren doen om zich klaar te maken voor de winter. We gingen ook buiten op zoek naar sporen van dieren. We vonden molshopen, veertjes, haren, knaagsporen,... Om de vogeltjes te helpen maakten we  binnen een vetbol om thuis in de tuin omhoog te hangen.

We vonden het heel leerrijk en zullen er ook in de klas verder aan werken. In ons hoekenwerk maken we nu nog een boterhamrekje voor de vogeltjes.

 

Benieuwd? Neem hier maar een kijkje!

Contact Info

Vrije Basisschool "De Linde"
Wolvendreef 1
3210 Linden
Tel: 016 - 62 24 13
e-mail: directie@vbsdelinde.be

Zoeken op deze site

GIMME

Onze school zit ook op Gimme. Klik hieronder voor de recente Gimme berichten. Copyright VBS Linden © 2016. All Rights Reserved.
Website hosting door Pieter Cooreman