VBS De Linde

Vrije Kleuter -en Lagere School te Linden

1ste leerjaar

06/12/2022: 1LS-Sinterklaas 2022

Wat een fijne dag vandaag, we kregen bezoek van Sint en Piet.
We genoten enorm van hun bezoek op school en we kregen ook hele leuke cadeautjes. 
Ook dit jaar... geen stoute kinderen in VBS De Linde. Joepie!

Neem hier maar een kijkje!

21/11/2022: 1LS-juf Dina in de klas

Wat hebben we een geluk met zo een extra juf in de klas! Juf Dina komt deze periode les aan ons geven. We oefenen op speelse manieren de leerstof in. Benieuwd? Neem hier een kijkje.

21/11/2022: 1LS- themaweek lezen 2022

Lezen met je oren! Dit is het thema van de voorleesweek van 2022. Naar aanleiding van de voorleesweek werkten we twee weken lang rond lezen in de klas. De boekenfee maakte ons warm om veel te lezen en haar zus kwam ook een boekje voorlezen in onze klas. Nadien gingen we zelf aan de slag. We lazen allen een boekje en gingen hier dan muzisch mee aan de slag. We maakten een zoekplaat, knutselden de items die verzameld werden, maakten een doolhof of maakten een kijkdoos. Ons hoekenwerk was ook helemaal in het thema van letters. Als kersje op de taart kwamen enkele ouders een lleuk boek voorlezen. Al deze verhalen wakkerden onze zin in lezen nog meer aan.

Neem hier maar een kijkje.

15/11/2022: 1LS-koningsfeest2022

Naar aanleiding van het koningsfeest op 15 november bekeken we eens wie nu eigenlijk onze koning en koningin waren en hoe het komt dat zij dat zijn. Daarna gingen we zelf aan de slag met de vraag: wat als in koning of koningin ben? De kinderen mochten hun koninkrijk vooraan de klas komen voorstellen. Elk land had een eigen vlag. We bekeken ook hun lievelingseten, hun paleis en kleding.

Wil je onze koningen en koninginnen een bekijken? Neem hier een kijkje.

07/11/2022: LS 1 Pompoensoep

Klik HIER om de foto's te bekijken.

07/11/2022: LS1 Bezoek kerkhof

Klik HIER om de foto's te bekijken.

06/11/2022: 1LS- hoekenwerk november 2022

Tijdens het hoekenwerk van november was er een doktershoek en een winkeltje waar de kinderen hun kennis op een speelse manier konden oefenen. Neem hier maar een kijkje.

31/10/2022: LS1- Halloween 2022

Halloween... dat is griezelen en bibberen in de klas met al die enge wezens. Benieuwd wie er allemaal door onze klas sloop, zweefde of vloog? Neem hier maar een kijkje.

25/10/2022: 1LS- gedeeltelijke zonsverduistering 2022

Vandaag maakten we iets speciaals mee: een gedeeltelijke zonsverduistering. Na een kort lesje in de klas over wat dit nu net is, trokken we naar de speelplaats om het met onze eigen ogen waar te nemen. We hadden veel geluk met het goede weer en waren zwaar  onder de indruk.

Wil je eens een kijkje nemen? Klik hier.

17/10/2022: LS1 herfstwandeling

Klik HIER om de foto's te bekijken.

30/09/2022: 1LS- muzische herfstboom maken

Samen maakten we een muzische herfstboom. We luisterden naar verschillende muziekstukken en stempelden ondertussen de kleuren van de herfst op een blad. Luid was rood, geel was stil, bruin was droevig en oranje was vrolijk. Uit onze verfopdracht knipten we na het weekend de kruin van onze boom. We zorgen dat onze boom ook een stam en wortels kreeg. Om er een echte herfsttekening van te maken vulden we de boom nog aan met eekhoorns, egels, paddenstoelen, regen, ... .

Benieuwd? Neem hier een kijkje.

27/09/2022: 1LS- scholenveldloop 2022

Dinsdag 27 september gooiden we onze benen los voor de scholenveldloop. We deden allemaal ons uiterste best om zoveel mogelijk rondjes af te werken. De leerlingen van het eerste leerjaar hebben het heel knap gedaan!

Benieuwd? Neem hier een kijkje.

Klik HIER voor nog extra foto's.

23/09/2022: LS1- scoutsbezoek

Op vrijdag 23 september kwam de leiding van scouts Linden ons warm maken voor de jeugdbeweging. Samen speelden we enkele spelletjes.

Benieuwd? Neem hier een kijkje.

16/09/2022: LS1 strapdag

16 September was het strapdag. Samen genoten we van trappen en stappen.

Benieuwd? Neem hier een kijkje naar de foto's van 1A

 Bekijk HIER onze foto's van 1 B van de strapdag!

15/09/2022: 1LS: begin schooljaar

Een nieuw schooljaar, een nieuw begin. In het eerste leerjaar zijn we al volop aan het lezen, maar daarnaast oefenen we ook andere vaardigheden. Zo bouwden we onze klas na, gooiden we onze dansbenen los tijdens het bingelhoekenwerk en kozen enkele meisjes voor een muzisch momentje.

Benieuwd? Neem hier een kijkje!

Neem HIER een kijkje in 1B.

27/06/2022: 1LS-Hidrodoe 2022

Met z'n allen trokken we vandaag naar Hidrodoe in Herentals. Al doende ervaarden we wat water allemaal kan door er allerlei proefjes te doen. In de 4D- film rond Spetter, Drip en Drup leerden we over waterzuivering en een gids vertelde ons over waterverspilling. Spijtig genoeg viel onze wandeling in de namiddag letterlijk in het water, maar toch gingen we met een voldaan gevoel naar huis. 

Benieuwd? Neem hier een kijkje.

01/06/2022: 1LS-sportdag 2022

Op donderdag 19 mei trokken we met enkele eerste en tweede leerjaren naar het bos in Linden voor onze sportdag. Tijdens de voormiddag konden we ons uitleven bij de verschillende activiteiten. Spijtig genoeg waren de weergoden ons niet goedgezind en moesten we 's middags onze sportdag staken. We halen het zeker in juni nog eens in!

 

Benieuwd? Neem hier een kijkje.

01/06/2022: 1LS-overgangsproject2022

Twee weken lang werkten we samen met de oudste kleuters rond het thema sprookjes. We begonnen met een heuse zoektocht naar Hup, gingen met de trein naar Bokrijk, de kleuters kwamen rekenen bij de leerlingen van het eerste, de kinderen van het eerste leerjaar lazen voor, we knutselden rond het thema sprookjes, de kleuters kwamen al een half dagje lessen volgen in het eerste en als afsluiter hielden we reken- en letterestaffetten. Twee weken samen uitkijken naar volgend schooljaar! Benieuwd? Neem hier een kijkje.

27/03/2022: 1LS- project ruimte

De voorbije twee weken werkten we in de klas rond het thema ruimte. We gingen op reis doorheen de ruimte en leerden over de planeten, de maan, astronauten,...

We bezochten ook het infocentrum op school.

Ben je benieuwd naar onze avonturen?

Neem hier een kijkje!

04/03/2022: 1LS- Victor en de goedgevoelmachine

Naar aanleiding van de antipestweek kwam Victor naar onze school. Hij had zijn goedgevoelmachine mee. Daarmee liet hij zien dat we groene en rode gevoelens kunnen hebben. Samen gingen we op zoek hoe we altijd voor een groen gevoel kunnen zorgen.

Nieuwsgierig? Neem hier maar een kijkje.

04/03/2022: 1LS- carnaval 2022

We feesten en we vieren

monsters, piraten, dieren,

een hoed, een pak, een gekke bril,

ik verkleed me zoals ik het wil.

Toeters, bellen, gekke bekken

samen door de straten trekken.

In de stoet, op een rij,

kom je mee met mij?

Het is carnaval, we vieren feest

als prinses of als een beest.

Stap maar mee, kom erbij,

allen vieren, samen blij!

 

We vierden samen carnaval, het leukste feest van het jaar. Wil je onze mooie carnavalspakken zien? Neem hier maar een kijkje.

04/03/2022: 1LS-hoekenwerk dierencarnaval

We werkten in de klas rond het muziekstuk Dierencarnaval van Camille Saint-Saëns. In een hoekenwerk knutselden, dansten, acteerden en musciseerden we.

Neem hier maar een kijkje.

25/01/2022: 1LS- dieren in de winter 2022

Op 27 januari brachten we een bezoekje aan het ecohuis in Kessel-Lo. Daar mochten we eerst naar een poppenkast kijken over een eekhoorntje dat zich klaar maakt voor de winter. Daarna bekeken we eens wat verschillende dieren doen om zich klaar te maken voor de winter. We gingen ook buiten op zoek naar sporen van dieren. We vonden molshopen, veertjes, haren, knaagsporen,... Om de vogeltjes te helpen maakten we  binnen een vetbol om thuis in de tuin omhoog te hangen.

We vonden het heel leerrijk en zullen er ook in de klas verder aan werken. In ons hoekenwerk maken we nu nog een boterhamrekje voor de vogeltjes.

 

Benieuwd? Neem hier maar een kijkje!

Contact Info

Vrije Basisschool "De Linde"
Wolvendreef 1
3210 Linden
Tel: 016 - 62 24 13
e-mail: directie@vbsdelinde.be

Zoeken op deze site

GIMME

Onze school zit ook op Gimme. Klik hieronder voor de recente Gimme berichten. Copyright VBS Linden © 2016. All Rights Reserved.
Website hosting door Pieter Cooreman