VBS De Linde

Vrije Kleuter -en Lagere School te Linden

Nieuws uit onze klassen

OKA thema winkel en gezonde voeding

Thema winkel: leren betalen in de winkel, werken met de kassa, spullen uitzoeken in de winkel volgens de boodschappenlijst, zelf de boodschappenkar vullen met foto's uit reclamefolders, ...

Bij thema  gezonde voeding hebben we samen een groepswerk gemaakt rond de voedingsdriehoek. Maar hier hoort het proeven van  verschillende soorten fruit en groenten natuurlijk ook bij. Hierbij zijn we gaan kijken welke groenten de meeste kleuters wel of niet lekker vonden volgens een staafdiagram met groene en rode smiley's. 

We hebben zelfs een lekkere smoothie gemaakt volgens een stappenplan dat bij de foto's staat. Zo kunnen jullie het thuis ook nog een keertje maken. 

De kleuters mochten met klei hun lievelingsfruit of -groente maken en deze dan in de juiste kleuren schilderen. Wie het wou of kon mocht het juiste woord er ook bij stempelen. Wat waren het mooie exemplaren geworden die we jammer genoeg niet mogen opeten. We hebben ook de wijngaard bezocht waar we nog meer konden leren over druiven.  

Hier  kan je de foto's terug vinden  

lees alle berichten - Oudste kleuters

Bekijk de andere klasblogs:

Contact Info

Vrije Basisschool "De Linde"
Wolvendreef 1
3210 Linden
Tel: 016 - 62 24 13
e-mail: directie@vbsdelinde.be

Zoeken op deze site

GIMME

Onze school zit ook op Gimme. Klik hieronder voor de recente Gimme berichten. Copyright VBS Linden © 2016. All Rights Reserved.
Website hosting door Pieter Cooreman