VBS De Linde

Vrije Kleuter -en Lagere School te Linden

Nieuws uit onze klassen

OKB Thema verkeer

We waren het thema gestart met een exploratietocht door de straten van Linde, dit samen met een verkeersbingo. Welke verkeersborden komen we tegen, wat zien we allemaal op straat?

De politie is op bezoek gekomen en heeft ons veilig leren de straat over te steken. Bij de vrachtwagen zijn we gaan kijken waar de dode hoek is, om dit beter te kunnen ontdekken mochten ze allemaal eens achter het stuur gaan zitten. De kleuters moesten hun behendigheid op de fiets tonen door het verkeersparcour goed af te leggen. Hierna hebben we een waarneming van de fiets gedaan om te kijken of ze wisten wat er allemaal op hun fiets was en waarvoor het diende. Nu we dit wisten konden we aan de schrijfdans van de fiets beginnen. Tijdens het thema kwamen er verschillende spelletjes aan bod, opdrachten en we knutselde en ontwierpen zelf verkeersborden, een verkeerslicht of een auto.

Er was ook een lammetje op bezoek gekomen. Dit was verstoten door de mama en daarom had meester Lieven het meegebracht naar school zodat we het eens van kortbij konden bekijken.

Zo nu we weer wat meer weten over het verkeer, kunnen we veilig op pad gaan!

KLIK hier voor de foto's 

lees alle berichten - OK

Bekijk de andere klasblogs:

Contact Info

Vrije Basisschool "De Linde"
Wolvendreef 1
3210 Linden
Tel: 016 - 62 24 13
e-mail: directie@vbsdelinde.be

Zoeken op deze site

GIMME

Onze school zit ook op Gimme. Klik hieronder voor de recente Gimme berichten. Copyright VBS Linden © 2016. All Rights Reserved.
Website hosting door Pieter Cooreman