VBS De Linde

Vrije Kleuter -en Lagere School te Linden

Oudste kleuters

21/06/2022: OKC Thema superhelden / vaderdag

Kijk hier voor de foto's

04/06/2022: OKC Letters en cijfers / Moederdag

Kijk hier voor de foto's

04/06/2022: OKC Overgangsproject Thema sprookjes

Kijk hier voor de foto's 

01/05/2022: OKC Thema verkeer

Kijk hier voor de foto's van thema verkeer

KIjk hier voor de foto's van onze uitstap naar het verkeerspark

09/04/2022: OKC Lente & Pasen

Kijk hier voor de foto's

09/04/2022: OKC De ruimte

Kijk hier voor de foto's van het project De ruimte.

02/03/2022: OKC Muziek & carnaval

kijk hier voor de foto's 

14/02/2022: OKC Noord- en Zuidpool

Kijk hier voor de foto's van het thema Noord -en Zuidpool

04/02/2022: OKC Thema ziek zijn

Kijk hier voor de foto's van thema ziek zijn.

Dankjewel dokter Sander om een bezoekje te brengen aan onze klas. 

21/01/2022: OKC Mijn lichaam

Kijk hier voor de foto's van het thema Mijn lichaam

19/12/2021: Kerst OKC

Beste ouders,

De laatste twee weken van dit jaar hebben we het extra gezellig gemaakt. De kerstboom werd versierd in de klas. Er was extra sfeerverlichting in de hoeken. Het kerststalletje kreeg een plaats onder de kerstboom. Daar werd het Kerstverhaal nagespeeld door de kinderen.

Tijdens deze periode las ik de verhaaltjes voor aan de kerstboom, de grote lichten gingen uit in de klas en enkel de lichtjes van de kerstboom bleven aan. 

We hebben getrakteerd op cake en chocomelk, het was een leuk kerstfeest in de klas!

We hebben hard gewerkt om een mooie nieuwjaarsbrief te maken en om deze te leren. 

Dit waren mijn laatste twee weken in VBS De Linde, juf Natalie komt terug na haar zwangerschap/bevallingsverlof. Ik wil graag alle collega’s, ouders bedanken voor de fijne samenwerking. Ik heb ervan genoten om te les te geven aan uw kleuter. Bedankt voor het vertrouwen.

Fijne feestdagen, maak er een gezellige periode van!

Hier kan u de foto's bekijken van thema Kerst.

Veel liefs,

Juf Celine

09/12/2021: Sinterklaas OKC

Hier kan u de foto's vinden van ons thema Sinterklaas. Het waren heel spannende weken voor de kleuters. Ze hebben vol ongeduld uitgekeken naar de komst van de Sint. 

27/10/2021: Herfst en Halloween OK C

Afgelopen drie weken hebben we rond het thema ‘herfst en halloween’ gewerkt.

We zijn naar het bos geweest en hebben daar een speurtocht gedaan. Per twee gericht op zoek gaan naar allerlei voorwerpen. De kleuters genieten van deze uitstappen en ravotten tussen de bomen.

In de klas was er een herfsthoek, een ontdekbak met allerlei herfsvruchten en een spinnenbak met waterparels. We hebben flink geëxperimenteerd en veel plezier beleefd met de herfstmaterialen.

De letter B van Bos kwam ook aan het bod. Welke woorden kennen de kleuters nog allemaal die beginnen met de letter B? De brainstorm van herfst, paddenstoel en halloween kan u ook tussen de foto’s vinden.

We hebben o.a. een paddenstoel geknutseld met een superschattige kabouter erbij! De kleuters hebben mooie dingen gebouwd met de Kapla blokken, met wilde kastanjes en spinnen erbij werd het tafereel nog mooier.

De laatste week startte ons thema halloween. De herfsthoek werd aangevuld met spinnenwebben, een heksenketel waar we echte heksensoep maakten.

We hebben geleerd over allemaal dieren die in het bos leven. De vleermuis maakte het meeste indruk op de kleuters, en dan vooral de ‘ vliegende hond’. Ze hier enorm om moeten lachen toen ik een foto liet zien van dit speciale diertje.

Klik hier voor de foto’s van thema herfst en halloween en geniet mee.

26/09/2021: Gezonde voeding OKc

We hebben twee weken geleerd over gezonde voeding.

We hebben zelf een voedingsdriehoek gemaakt als groepswerk. Samen hebben we naar prenten gezocht waarvan we dachten dat het gezond of ongezond was en deze op de juiste plaats geplakt. We hebben ook een superlekkere fruit smoothie gemaakt in de klas. Wat hebben we ervan gesmuld! Het stappenplan en bereidingswijze kan u vinden tussen de foto’s, zodat u het thuis ook nog kan maken.

We zijn op uitstap geweest naar het bos en naar de wijngaard. In het bos zijn we heerlijk gaan ravotten! In de wijngaard hebben we geleerd over de druiven. Nadien zijn we met de schaar aan de slag gegaan, zelf druiven (rondjes) knippen voor de oudste kleuters. De jongste kleuters hebben ander fruit uitgeknipt en/of een druiventros ( op rechte lijnen knippen).

We zijn ook aan de slag gegaan met klei; een echt ‘bordje gezond’ hebben we samen gemaakt, nadien hebben we deze geverfd in de juiste kleuren. De oudste kleuters hebben al woorden nageschreven en de juiste letters bij hun kunstwerk geplakt!

Er was een proefspelletje met groenten, a.h.v. een staafdiagram bekeken we nadien welke groeten bij de meesten in de smaak lagen en welke minder.

Hier kan u meegenieten van het thema: ‘ gezonde voeding’.

19/09/2021: Thema Winkel en sportdag OKc

Hier kan u de foto's vinden van afgelopen week. We hebben ook een hele leuke voormiddag beleefd in de sporthal. Tijdens de sportdag mochten we op het springkasteel sprigen, dansen, gooien en vangen, er was een hindernissenparcours, estafettespelletjes en parachutespel. We hebben ons helemaal kunnen uitleven!

01/09/2021: OKC Welkom in onze klas!

Welkom in onze klas! Klik hier voor de foto's.

OKB Thema sprookjes + overgangsproject met het eerste leerjaar

De voorbije 2 weken werkten we samen met de juffen en kinderen van het eerste leerjaar. Zo konden onze 5-jarige kapoenen al kennis maken met de werking van het eerste leerjaar. We gingen op uitstap naar Bokrijk, leerden verschillende sprookjes kennen en maakten sprookjesachtige knutselwerkjes. Tijdens de opendeurdag konden de mama's en papa's komen kijken hoe onze kapoenen les kregen in het eerste leerjaar. Dat was spannend!  Klik hier voor de foto's van het overgangsproject.

Ook in de klas werkten we rond het thema sprookjes.  Klik hier voor de foto's. 

OKB Thema letters en cijfers + Moederdag
OK eerste leerjaar komt voorlezen

Het eerste leerjaar komt voorlezen. Klik hier voor de foto's.

OKB Thema verkeer

Klik hier voor de foto's van het thema verkeer.

 

OKB Lente en Pasen

Klik hier voor de foto's rond het thema lente en Pasen. 

Verkeerspark OKA /B en C

Klik hier voor de foto's van het verkeerspark en een leuke dag in het provinciaal domein! 

OKB Thema de ruimte (projectweek)

Klik hier voor de foto's rond onze projectweek ruimte.

OKB Muziek en carnaval

Klik hier voor de foto's van de knotstgekke weken 'Muziek en carnaval'!

OKB Noord - en zuidpool

Vorige week was het bibberkoud in de klas! Klik hier voor de foto's rond het thema noord- en zuidpool. 

OKA thema mijn lichaam en ziek zijn

In het thema mijn lichaam leerde we meer over onze ledematen en waarvoor deze juist dienen. We zijn aan de slag gegaan met onze zintuigen, door te proeven, onze tanden poetsen, verschillende spelletjes te spelen,… Ze moesten ook zich zelf tekenen, hier konden ze gebruik maken van spiegels zodat ze niets zouden vergeten of om naar de kleur van hun ogen te kijken.
In de inkomhal hebben we samen yoga-oefeningen gedaan om helemaal tot rust te komen over ons hele lichaam.
Op het einde van de thema week hebben we kunnen genieten van een leuke voorstelling.

Thema ziek zijn:

Wat hadden we veel zieke kleuters in de klas,  gelukkig waren er dokters aanwezig om deze te verzorgen en te onderzoeken. Hierna konden ze in  de apotheek met hun doktersvoorschrift de nodige medicijnen gaan halen. We hebben met onze hand een eigen röntgenfoto geknutseld, en verschillende opdrachten met medicijnen, tellen, tekenen,… uitgevoerd.

Opgelucht kon iedereen op het einde van het thema terug gezond en wel naar huis door de goede zorgen van onze dokters.

Klik hier voor de foto's. 

OKB: Thema mijn lichaam- ziek zijn

Klik hier voor de foto's rond het thema ziek zijn en mijn lichaam.

OKA Thema Kerstmis

Wat hebben we genoten van de gezelligheid in de klas. We hadden in de klas een kerstwinkel waar de kleuters steeds versiering konden gaan kopen voor onze kerstboom in de klas te versieren, hierdoor was er bijna elke dag een andere kerstboom. De donkere hoek vonden ze het leukst want hier konden ze experimenteren met de verschillende lichtjes en met hun eigen zaklampen. Na het kerstverhaal mochten ze in de bouwhoek de kerststal proberen na te bouwen dit ook a.d.h.v stappenplannen. 

Wat hadden ze hard gewerkt aan hun kerstknustelwerkjes en aan hun nieuwjaarsbrief. Na veel oefenen kunnen ze heel goed hun nieuwjaarsversje opzeggen. 

Om deze periode af te sluiten hebben we samen een klein kerstfeestje gedaan in de klas. Dit met cake en chocomelk.  

Hier kan je de foto's terug vinden van thema Kerstmis

OKA stagiaire Maaike en thema Sinterklaas

Deze week kwam stagiaire Maaike de klas overnemen.Zij is gestart met het thema Sinterklaas. Ze had de klas helemaal ingekleed in het thema.  Zo was de poppenhoek omgetoverd naar de werkkamer van Sinterklaas en de pieten. Op woensdag leerde ze over verschillende soorten paarden en was er in de klas een paardenstal, dit met strobalen en zadels van paarden waar de kleuters zich de rest van de week naar hartenlust hebben uitgeleefd. De kleuters leerde over verschillende soorten boten, zo moesten ze ook gaan achterhalen met welke boot Sinterklaas en de pieten varen. Ook maakte ze een leuke pietenkroon, sinterklaaskroon of stoombootkroon voor als Sinterklaas en zijn pieten op bezoek komen. Er waren verschillende spelletjes waarmee ze leuk hebben gespeeld. Dank je juf Maaike, wat hebben de kleuters genoten van deze week. 

De tweede week was het weer juf Christine en wat keken de kleuters nog meer uit naar de komst van Sinterklaas en zijn pieten. Gedurende de hele week moesten we op zoek naar spiekpietje in de klas en deze had steeds een opdracht die de kleuters moesten uitvoeren. We moesten liedjes en dansjes oefenen, tekeningen maken,...

De schrijfdans was deze keer een groepswerk we maakte de zee na en hierna mochten de kleuters knippen en tekenen zodat we de stoomboot van Sinterklaas kregen. Wat was het leuk om ze zien samen te werken.

Vrijdag was het de grote dag met hun mooi geknutselde kronen op waren ze helemaal klaar voor Sinterklaas en zijn pieten op te wachten. En ja hoor daar kwamen ze aagereden in een cabrio, in school mochten we per klas naar hun toe gaan. Wat hadden we geluk we hadden enkel brave kinderen in de klas. Want we kregen leuk speelgoed voor in de klas. Dank u Sinterklaas en Pieten. 

Hier kan je de foto's vinden van thema Sinterklaas. 

 

OKA thema winkel en gezonde voeding

Thema winkel: leren betalen in de winkel, werken met de kassa, spullen uitzoeken in de winkel volgens de boodschappenlijst, zelf de boodschappenkar vullen met foto's uit reclamefolders, ...

Bij thema  gezonde voeding hebben we samen een groepswerk gemaakt rond de voedingsdriehoek. Maar hier hoort het proeven van  verschillende soorten fruit en groenten natuurlijk ook bij. Hierbij zijn we gaan kijken welke groenten de meeste kleuters wel of niet lekker vonden volgens een staafdiagram met groene en rode smiley's. 

We hebben zelfs een lekkere smoothie gemaakt volgens een stappenplan dat bij de foto's staat. Zo kunnen jullie het thuis ook nog een keertje maken. 

De kleuters mochten met klei hun lievelingsfruit of -groente maken en deze dan in de juiste kleuren schilderen. Wie het wou of kon mocht het juiste woord er ook bij stempelen. Wat waren het mooie exemplaren geworden die we jammer genoeg niet mogen opeten. We hebben ook de wijngaard bezocht waar we nog meer konden leren over druiven.  

Hier  kan je de foto's terug vinden  

OKA Thema herfst

We gingen op speurtocht naar het bos. De kleuters mochten hier takken, bladeren en herfstvruchten verzamelen. Zo konden we in de klas in de ontdekhoek verder aan de slag met de herstmaterialen en kwam het thema echt tot leven in de klas. We leerde het lied van Ploem de pluimstaart en mochten ook genieten van het poppenspel van Ploem de pluimstaart. Achteraf knutselde we zelf een leuke ploem de pluimstaart.

In de klas hebben we geleerd over verschillende soorten paddenstoelen, maar ook over de herfstvruchten en noten die de dieren eten. Zo zijn we gaan kijken welke noten/vruchten wij wel of niet mogen eten. Natuurlijk waren al sommige kleuters vlug daar met de vraag mogen we die dan nu opeten en ja hoor geproefd dat hebben ze als de beste gedaan. 

De kleuters mochten in de klas op zoek gaan naar verschillende voorwerpen die begonnen met de letter B van bos. Hierna mochten ze in kranten, boekjes,... op zoek gaan naar de letter B en deze in de grote letter plakken. 

We hebben ook kennis mogen maken met de stagiaire Maaike. Deze had met de kleuters een leuk spel gespeeld om haar voor te stellen. 

Wat hebben we genoten van ook af en toe te gaan spelen in het bos als het weer het toeliet. 

Klik hier voor de foto's van thema herfst. 

 

 

OKB Kerst

Klik hier voor de foto's rond het thema Kerstmis.

Prettige feesten en onze beste wensen voor het nieuwe jaar! 

OKB Sint

Hier kan je de foto's vinden van het thema Sinterklaas. Wat hebben onze kapoenen hier naar uit gekeken! Sint en Piet kwamen aan met de cabrio, nadien mochten we allemaal tot bij Sinterklaas komen. We kregen 2 cadeautjes voor de klas. Dank je wel Sint en Piet! 

OKB Themaloze week

Klik hier voor de foto's van onze themaoze week. 

OKB Thema herfst

De voorbije weken werkten we rond de herfst in de klas. We gingen op speurtocht in het bos. Ook in onze ontdekhoek konden we het bos nauwkeuriger onderzoeken. We knutselden allerlei mooie herfstdingen en in de stille hoek konden we snoezelen en genieten van natuurgeluiden. Op woensdag genoten we van het poppenspel 'Ploem de Pluimstaart' en het kleuteratelier gingen we aan de slag met loose parts. 

Klik hier voor de foto's rond het thema herfst. 

OKB Gezonde voeding

Tijdens het project gezonde voeding maakten we een heerlijke smoothie! Onze kapoenen hebben hier heerlijk van gesmuld. Het stappenplan kan je in de foto's terug vinden, zo kan je het thuis ook eens proberen! wink.

Vrijdag zijn we heerlijk in het bos gaan ravotten! Klik hier voor de foto's.

OKB Sportdag en strapdag

Klik hier voor de foto's van onze sportdag en strapdag

OKA Sportdag

De kleuters hebben hun van hun sportiefste kant laten zien. Van hindernissenparcours, gooien en vangen met verschillende ballen, estafette- en parachutespelen tot springen en glijden op de spingkastelen. Kortom ze hebben genoten van het begin tot het einde. 

Klik hier voor de foto's 

OKA thema: terug naar school

Welkom in OKA, ben je nieuwsgierig naar wat je zoon/dochter allemaal uitsteekt in onze klas? 

Klik hier voor de foto's

OKB: Kom eens kijken in de klas

Klik hier en neem een kijkje in onze klas!

Contact Info

Vrije Basisschool "De Linde"
Wolvendreef 1
3210 Linden
Tel: 016 - 62 24 13
e-mail: directie@vbsdelinde.be

Zoeken op deze site

GIMME

Onze school zit ook op Gimme. Klik hieronder voor de recente Gimme berichten. Copyright VBS Linden © 2016. All Rights Reserved.
Website hosting door Pieter Cooreman