VBS De Linde

Vrije Kleuter -en Lagere School te Linden

1ste leerjaar

16/09/2022: LS1 strapdag

Bekijk HIER onze foto's van de strapdag!

15/09/2022: 1LS: begin schooljaar

Een nieuw schooljaar, een nieuw begin. In het eerste leerjaar zijn we al volop aan het lezen, maar daarnaast oefenen we ook andere vaardigheden. Zo bouwden we onze klas na, gooiden we onze dansbenen los tijdens het bingelhoekenwerk en kozen enkele meisjes voor een muzisch momentje.

Benieuwd? Neem hier een kijkje!

Neem HIER een kijkje in 1B.

27/06/2022: 1LS-Hidrodoe 2022

Met z'n allen trokken we vandaag naar Hidrodoe in Herentals. Al doende ervaarden we wat water allemaal kan door er allerlei proefjes te doen. In de 4D- film rond Spetter, Drip en Drup leerden we over waterzuivering en een gids vertelde ons over waterverspilling. Spijtig genoeg viel onze wandeling in de namiddag letterlijk in het water, maar toch gingen we met een voldaan gevoel naar huis. 

Benieuwd? Neem hier een kijkje.

01/06/2022: 1LS-sportdag 2022

Op donderdag 19 mei trokken we met enkele eerste en tweede leerjaren naar het bos in Linden voor onze sportdag. Tijdens de voormiddag konden we ons uitleven bij de verschillende activiteiten. Spijtig genoeg waren de weergoden ons niet goedgezind en moesten we 's middags onze sportdag staken. We halen het zeker in juni nog eens in!

 

Benieuwd? Neem hier een kijkje.

01/06/2022: 1LS-overgangsproject2022

Twee weken lang werkten we samen met de oudste kleuters rond het thema sprookjes. We begonnen met een heuse zoektocht naar Hup, gingen met de trein naar Bokrijk, de kleuters kwamen rekenen bij de leerlingen van het eerste, de kinderen van het eerste leerjaar lazen voor, we knutselden rond het thema sprookjes, de kleuters kwamen al een half dagje lessen volgen in het eerste en als afsluiter hielden we reken- en letterestaffetten. Twee weken samen uitkijken naar volgend schooljaar! Benieuwd? Neem hier een kijkje.

27/03/2022: 1LS- project ruimte

De voorbije twee weken werkten we in de klas rond het thema ruimte. We gingen op reis doorheen de ruimte en leerden over de planeten, de maan, astronauten,...

We bezochten ook het infocentrum op school.

Ben je benieuwd naar onze avonturen?

Neem hier een kijkje!

04/03/2022: 1LS- Victor en de goedgevoelmachine

Naar aanleiding van de antipestweek kwam Victor naar onze school. Hij had zijn goedgevoelmachine mee. Daarmee liet hij zien dat we groene en rode gevoelens kunnen hebben. Samen gingen we op zoek hoe we altijd voor een groen gevoel kunnen zorgen.

Nieuwsgierig? Neem hier maar een kijkje.

04/03/2022: 1LS- carnaval 2022

We feesten en we vieren

monsters, piraten, dieren,

een hoed, een pak, een gekke bril,

ik verkleed me zoals ik het wil.

Toeters, bellen, gekke bekken

samen door de straten trekken.

In de stoet, op een rij,

kom je mee met mij?

Het is carnaval, we vieren feest

als prinses of als een beest.

Stap maar mee, kom erbij,

allen vieren, samen blij!

 

We vierden samen carnaval, het leukste feest van het jaar. Wil je onze mooie carnavalspakken zien? Neem hier maar een kijkje.

04/03/2022: 1LS-hoekenwerk dierencarnaval

We werkten in de klas rond het muziekstuk Dierencarnaval van Camille Saint-Saëns. In een hoekenwerk knutselden, dansten, acteerden en musciseerden we.

Neem hier maar een kijkje.

25/01/2022: 1LS- dieren in de winter 2022

Op 27 januari brachten we een bezoekje aan het ecohuis in Kessel-Lo. Daar mochten we eerst naar een poppenkast kijken over een eekhoorntje dat zich klaar maakt voor de winter. Daarna bekeken we eens wat verschillende dieren doen om zich klaar te maken voor de winter. We gingen ook buiten op zoek naar sporen van dieren. We vonden molshopen, veertjes, haren, knaagsporen,... Om de vogeltjes te helpen maakten we  binnen een vetbol om thuis in de tuin omhoog te hangen.

We vonden het heel leerrijk en zullen er ook in de klas verder aan werken. In ons hoekenwerk maken we nu nog een boterhamrekje voor de vogeltjes.

 

Benieuwd? Neem hier maar een kijkje!

21/01/2022: 1LS- De bakker 2022

Deze week werkten we in de klas rond het thema bakker. We leerden de ingrediënten van een brood, hoe een brood gemaakt wordt en het traject van graan tot brood. Vandaag gingen we als echte bakkers ook aan de slag met zoutdeeg. We kneedden er op los en haalden dan onze muzische talenten boven om er een heus kunstwerkje van te maken.

Benieuwd? Neem hier een kijkje:

foto's zoutdeeg

12/10/2021: 1LS- boswandeling2021

De herfst is in het land, dus hoog tijd om naar het bos te trekken. Onder begeleiding van meester Lieven verkenden we het bos. Het weer was niet super, maar dat hield ons niet tegen om te genieten tijdens deze namiddag.

Hier kan je eens een kijkje nemen: foto's wandeling 1A , foto's wandeling 1B

 

Contact Info

Vrije Basisschool "De Linde"
Wolvendreef 1
3210 Linden
Tel: 016 - 62 24 13
e-mail: directie@vbsdelinde.be

Zoeken op deze site

GIMME

Onze school zit ook op Gimme. Klik hieronder voor de recente Gimme berichten. Copyright VBS Linden © 2016. All Rights Reserved.
Website hosting door Pieter Cooreman