VBS De Linde

Vrije Kleuter -en Lagere School te Linden

1ste leerjaar

20/09/2023: 1LS - Begin schooljaar 2023

Het nieuwe schooljaar is weer volop aan de gang en samen ontdekken we in het eerste leerjaar onze klas. We bouwden al een maquette van de klas en probeerden de verschillende hoeken uit. Naast leren lezen, schrijven en rekenen, hebben we gelukkig ook nog tijd om een beetje te spelen. Kijk maar eens wat een mooie bouwwerken er tot stand komen tijdens ons vrij spel.

Benieuwd naar onze klas? Klik hier.

15/06/2023: 1LS Ridderklassen 2023

Een echt kasteel bekijken, een natuurwandeling maken, een ridder T-shirt met eigen wapenschild verven, ridderspelen, appelsap maken, brood en kaarsen maken, echte ridders ontmoeten,...

Dit zijn maar enkele leuke dingen die we gedaan hebben op ridderklassen. Het was een superleuke tweedaagse!

Klik HIER voor de foto's.

 

07/05/2023: LS1 overgangsproject 2022-2023

Beste ouders,

Klik hier voor de foto's van het overgangsproject.

 

 

04/05/2023: LS1 Verkeersweken

Beste ouders,

Klik hier voor de foto's van de verkeersweken.

Met vriendelijke groeten,

de juffen van het eerste

07/02/2023: LS1- januari 2023

Klik HIER voor de foto's van januari 2023. 

De juffen van het eerste leerjaar

06/12/2022: 1LS-Sinterklaas 2022

Wat een fijne dag vandaag, we kregen bezoek van Sint en Piet.
We genoten enorm van hun bezoek op school en we kregen ook hele leuke cadeautjes. 
Ook dit jaar... geen stoute kinderen in VBS De Linde. Joepie!

Neem hier maar een kijkje!

21/11/2022: 1LS-juf Dina in de klas

Wat hebben we een geluk met zo een extra juf in de klas! Juf Dina komt deze periode les aan ons geven. We oefenen op speelse manieren de leerstof in. Benieuwd? Neem hier een kijkje.

21/11/2022: 1LS- themaweek lezen 2022

Lezen met je oren! Dit is het thema van de voorleesweek van 2022. Naar aanleiding van de voorleesweek werkten we twee weken lang rond lezen in de klas. De boekenfee maakte ons warm om veel te lezen en haar zus kwam ook een boekje voorlezen in onze klas. Nadien gingen we zelf aan de slag. We lazen allen een boekje en gingen hier dan muzisch mee aan de slag. We maakten een zoekplaat, knutselden de items die verzameld werden, maakten een doolhof of maakten een kijkdoos. Ons hoekenwerk was ook helemaal in het thema van letters. Als kersje op de taart kwamen enkele ouders een lleuk boek voorlezen. Al deze verhalen wakkerden onze zin in lezen nog meer aan.

Neem hier maar een kijkje.

15/11/2022: 1LS-koningsfeest2022

Naar aanleiding van het koningsfeest op 15 november bekeken we eens wie nu eigenlijk onze koning en koningin waren en hoe het komt dat zij dat zijn. Daarna gingen we zelf aan de slag met de vraag: wat als in koning of koningin ben? De kinderen mochten hun koninkrijk vooraan de klas komen voorstellen. Elk land had een eigen vlag. We bekeken ook hun lievelingseten, hun paleis en kleding.

Wil je onze koningen en koninginnen een bekijken? Neem hier een kijkje.

06/11/2022: 1LS- hoekenwerk november 2022

Tijdens het hoekenwerk van november was er een doktershoek en een winkeltje waar de kinderen hun kennis op een speelse manier konden oefenen. Neem hier maar een kijkje.

31/10/2022: LS1- Halloween 2022

Halloween... dat is griezelen en bibberen in de klas met al die enge wezens. Benieuwd wie er allemaal door onze klas sloop, zweefde of vloog? Neem hier maar een kijkje.

25/10/2022: 1LS- gedeeltelijke zonsverduistering 2022

Vandaag maakten we iets speciaals mee: een gedeeltelijke zonsverduistering. Na een kort lesje in de klas over wat dit nu net is, trokken we naar de speelplaats om het met onze eigen ogen waar te nemen. We hadden veel geluk met het goede weer en waren zwaar  onder de indruk.

Wil je eens een kijkje nemen? Klik hier.

30/09/2022: 1LS- muzische herfstboom maken

Samen maakten we een muzische herfstboom. We luisterden naar verschillende muziekstukken en stempelden ondertussen de kleuren van de herfst op een blad. Luid was rood, geel was stil, bruin was droevig en oranje was vrolijk. Uit onze verfopdracht knipten we na het weekend de kruin van onze boom. We zorgen dat onze boom ook een stam en wortels kreeg. Om er een echte herfsttekening van te maken vulden we de boom nog aan met eekhoorns, egels, paddenstoelen, regen, ... .

Benieuwd? Neem hier een kijkje.

27/09/2022: 1LS- scholenveldloop 2022

Dinsdag 27 september gooiden we onze benen los voor de scholenveldloop. We deden allemaal ons uiterste best om zoveel mogelijk rondjes af te werken. De leerlingen van het eerste leerjaar hebben het heel knap gedaan!

Benieuwd? Neem hier een kijkje.

Klik HIER voor nog extra foto's.

23/09/2022: LS1- scoutsbezoek

Op vrijdag 23 september kwam de leiding van scouts Linden ons warm maken voor de jeugdbeweging. Samen speelden we enkele spelletjes.

Benieuwd? Neem hier een kijkje.

16/09/2022: LS1 strapdag

16 September was het strapdag. Samen genoten we van trappen en stappen.

Benieuwd? Neem hier een kijkje naar de foto's van 1A

 Bekijk HIER onze foto's van 1 B van de strapdag!

01/06/2022: 1LS-overgangsproject2022

Twee weken lang werkten we samen met de oudste kleuters rond het thema sprookjes. We begonnen met een heuse zoektocht naar Hup, gingen met de trein naar Bokrijk, de kleuters kwamen rekenen bij de leerlingen van het eerste, de kinderen van het eerste leerjaar lazen voor, we knutselden rond het thema sprookjes, de kleuters kwamen al een half dagje lessen volgen in het eerste en als afsluiter hielden we reken- en letterestaffetten. Twee weken samen uitkijken naar volgend schooljaar! Benieuwd? Neem hier een kijkje.

25/01/2022: 1LS- dieren in de winter 2022

Op 27 januari brachten we een bezoekje aan het ecohuis in Kessel-Lo. Daar mochten we eerst naar een poppenkast kijken over een eekhoorntje dat zich klaar maakt voor de winter. Daarna bekeken we eens wat verschillende dieren doen om zich klaar te maken voor de winter. We gingen ook buiten op zoek naar sporen van dieren. We vonden molshopen, veertjes, haren, knaagsporen,... Om de vogeltjes te helpen maakten we  binnen een vetbol om thuis in de tuin omhoog te hangen.

We vonden het heel leerrijk en zullen er ook in de klas verder aan werken. In ons hoekenwerk maken we nu nog een boterhamrekje voor de vogeltjes.

 

Benieuwd? Neem hier maar een kijkje!

Contact Info

Vrije Basisschool "De Linde"
Wolvendreef 1
3210 Linden
Tel: 016 - 62 24 13
e-mail: directie@vbsdelinde.be

Zoeken op deze site

GIMME

Onze school zit ook op Gimme. Klik hieronder voor de recente Gimme berichten. Copyright VBS Linden © 2016. All Rights Reserved.
Website hosting door Pieter Cooreman